Ana içeriğe atla

WandaVision ve Teoriler

     Bugün Marvel'ın bu sabah çıkarmış olduğu WandaVision dizisi hakkında konuşuyoruz. Eğer izlemek isterseniz dizinin fragmanını koyuyorum.



     Öncelikle bildiğiniz gibi Wanda karakteri güçlerini zaman taşından almış ve Endgame'de de gördüğümüz gibi Thanos'u tek başına öldürebilecek kadar güçlü bir karakter. Bu sebeple bu dizide Wanda'nın ne kadar güçlü olduğunun daha çok üzerinde durulacağını düşünüyorum. Vision ise İnfinity War'da Thanos'un evrenin yarısını yok etmesinden önce normal bir şekilde öldüğü için nasıl şuan hayatta olduğu hakkında kesin bir açıklama yapılmış değil. Zaten dizinin ilk bölümünü izleyenler de anlayacaktır ki çevrelerindeki insanlar Wanda ve Vision'a sorular sorduklarında nasıl cevap vereceklerini ve neden böyle bir şeyin içinde olduklarını tam olarak bilmiyorlar. Aslında bu Wanda'nın kendi yaratmış olduğu apayrı bir gerçeklik olabilir. Dizide Wanda sürekli gerçeklikle oynayabiliyor ve zamanı geriye de alabiliyor. Bu sebeple Marvel çizgi romanlarında sürekli geçen Wanda'nın yeni gerçeklikler yaratması konularına da bu dizi aracılığıyla gireceklerini düşünüyorum. Bu dizinin ardından Doctor Strange in the Multiverse of Madness filminde de Wanda karakteri bulunacağı için paralel evrenler konularıyla beraber bunları güzelce işleyebilirler
     Dizinin ilk 2 bölümünün siyah-beyaz sitcom havasında işlenmesi güzel bir hava oluşturmuş. Ayrıca dizide Friends ve That '70s Show dizilerinden tanıdığımız Debra Jo Rupp yer alıyor. Dizinin yönetmenliğini ise Matt Shakman üstleniyor.
     Biraz dizide yer alan tuhaf şeyler hakkındaki teorilerden bahsetmek istiyorum. 2. Bölümün başlarında gördüğümüz oyuncak helikopterin ne olduğunu herkes merak etmiştir.Helikoptere dikkatli bakıldığında üzerinde bir daireyi delen kılıç logosu var ve bu Marvel çizgi romanlarında uzayda faaliyet gösterdiği ve Dünya'yı uzaylılardan korumakla tanınan Dünya güvenlik ajansı SWORD'un sembolü. Aynı sembol dizinin sonunda gördüğümüz arı kostümlü kişinin üzerinde de yer alıyor. SWORD'un Wanda'ya mesaj yolluyor olabileceği düşünülüyor. Dizinin diğer bölümlerinde de bu konuya açıklık getirilir umarım.


Helikopterin altındaki sembolü görebilirsiniz


Arı kostümündeki sembol


SWORD'un Logosu


Dizide görünen başka bir gizem ise 2. Bölümdeki Strucker saat reklamında saatin içinde Hydra yazısı ve sembolünün bulunması. Hydra sembolü Strucker karakterine bir gönderme ve Hyrda ile daha çok karşılaşacağımız anlamına geliyor. Strucker Avengers Age of Ultron filminde gördüğümüz bir karakter ve Ultron tarafından öldürüldüğünü biliyoruz.

Dizide yer alan saat



Hyrda logosu



Strucker karakteri

     Son olarak dizinin ilk 2 bölümüne puan vermem gerekirse 6,5/10 vermek istiyorum. Belki düşük gelebilir fakat daha dizi hakkında çok bir şey belli olmadığı için şimdilik puanı düşük tutmak istedim. Dizi hakkında fark ettiğiniz farklı şeyler veya yorumlarınız varsa yorum olarak yazabilirsiniz.



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Community

     Bugün belki de izleyebileceğiniz en iyi sitcom'dan bahsediyoruz.  Community Dan Harmon tarafından oluşturulmuş, 17 Eylül 2009'da NBC'de yayınlanmaya başlamıştır. Ayrıca dizinin yönetmenleri arasında Marvel filmlerinden oldukça tanıdık olan Joe Russo da yer alıyor.      Biraz karakterlerden bahsetmek istiyorum. Ne kadar sitcomlarda başroller çok fazla öne çıkmasa da Community'de başrol yani Jeff karakteri oldukça öne çıkıyor zaten dizi Jeff'in Britta'dan etkilenip gerçek olmayan bir çalışma grubu kurmasıyla başlıyor. Diğer karakterler ise Abed'in çalışma grubu olduğunu öğrenince İspanyolca sınıfından insanlar çağırmasıyla hikayeye dahil oluyor. Sırayla kaarakterlerin özelliklerinden bahsetmek istiyorum.     Jeff dizi boyunca çapkınlığı üzerinden olaylar dönen sahte diplomasından dolayı avukatlıktan atıldığı için asıl amacı diplama almak olan başrolümüz. Britta eskiden oldukça protestolara, yürüyüşlere katılmış fakat şuan bunlardan uzak olan Jeff ile süre

Friends

                         Biliyorum bu diziye bu zamana kadar çok rastladınız ve niye o kadar incelemesi varken bir de sen yaptın diye düşünebilirsiniz veya bomboş sadece okuyorsunuzdur. Bu diziyle başlamak istedim çünkü benim için çok önemli bir dizi zaten bu blogda bolca sitcom incelemelerine rastlayacaksınız. Friends 1994 yılında NBC'de yayınlanmaya başlamış David Crane ve Marta Kauffman tarafından hazırlanmış komedi dizisidir. Dizi Phoebe, Monica, Rachel, Chandler, Joey ve Ross isimli 6 arkadaşın New York şehrinde yaşadıkları olayları anlatmaktadır.Monica ile Ross kardeştir. Rachel onların çocukluk arakadaşı , Chandler ise Ross'un üniversite arkadaşıdır. Joey Chandler'ın oda arkadaşı Phoebe de Monica'nın eski oda arkadaşıdır.  Neyse bu kadar resmi bilgiler yeter biraz dizinin ortamından, sıcaklığından bahsetmek istiyorum. Dizi 10 sezon boyunca o kadar güzel bir ortam oluşturuyor ki kendinizi o ortamdaymış gibi hissediyorsunuz ve yaşanan her şey sizi de etkiliyor. Mut